Nyíregyháza

Életkudarcok, zenekísérettel

Márai Sándor: Kaland – Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza

Az új Márai-bemutató két dolgot bizonyít. Egyrészt azt, hogy még mindig az ország egyik legjobb társulata a nyíregyházi. Másrészt azt, hogy a Kaland korántsem problémamentes darab, de jó színházat lehet belőle csinálni.

Sándor L. István | 11. 03. 23.

Szárnyszegettek

Shakespeare: Rómeó és Júlia – Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza

Erős színházi metafora alkotja a teret Bagó Bertalan rendezésében, mely világosan, néhol sokértelmű ötletekkel „meséli el” Rómeó és Júlia történetét. Csak az a kérdés, hogy a kettőnek – a romlás színpadi képeinek és a szerelmi történetnek – van-e igazán köze egymáshoz.

Mátyás Edina | 10. 11. 9.

Tizenkét boldogtalan ember

Reginald Rose: Tizenkét dühös ember – Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza

Tizenegy egy ellen. A játszma egymás meggyőzéséről szól. Olyan közegben, mely nem épp a kifinomult vitakultúráról híres, hanem inkább a gyűlölködésről, agresszióról. Kelet-Európa. Magyarország.

Kelemen Orsolya | 10. 06. 2.

Aki ebbe a világba született bele

Móricz 2009 - Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza

Három kortárs drámaírót kért fel a nyíregyházi színház arra, hogy készítsen darabot a teátrum névadójára emlékezve. (Az alkalmat Móricz Zsigmond születésének 130. évfordulója adta.) A három szerző háromféleképpen értelmezte a feladatot.

Mátyás Edina | 10. 03. 18.

Az irodalom birodalmában

Szabó Borbála-Varró Dániel: Líra és epika - KoMa Társulat, Móricz Zsigmond Színház

2009. március 4-én a debreceni DESZKA Fesztiválon volt a Líra és epika visszaolvasó-próbája, a temérdek fesztiválprogram és előadás közül az egyik legélvezetesebb, ezért joggal lehetett bizakodni a méltó folytatásban: a bemutató április 9-én volt a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Sors Vera | 09. 06. 1.