DESZKA 2012

Színidirektorok a színpadon

DESZKA Fesztivál - Debrecen

A DESZKA Fesztivál nem csupán kortárs magyar drámaszövegeken alapuló előadások seregszemléje, hanem színházi írók, rendezők, alkotók találkozásának, párbeszédének a helye is igyekszik lenni. A közönség felé nyitott találkozásokon azonban csak ritkán merülnek fel lényeges és aktuális, a praktikumon túlmutató problémák – marad a remény, hogy a kulisszák mögötti eszmecserék fontosabb kérdéseket is érintenek.

Sándor Zita | 12. 03. 15.

A nevetés és a nevettetés kényszere

DESZKA Fesztivál, Debrecen

A DESZKA Fesztivál harmadik napjára igen színes program jutott, s az előadások milyensége, jellege is igen eltérőre sikerült. Vörös István és Kiss Csaba válogatók bizonyára szem előtt tartották a sokszínűséget, s hogy a fajsúlyos kérdéseket elszántan pedzegető alkotások mellett könnyed, pongyolább szerkesztésű előadások is helyet kapjanak a fesztiválon.

Sándor Zita | 12. 03. 14.

A középiskolától a transzcendensig

DESZKA Fesztivál, Debrecen

Hatodik alkalommal rendezi meg a Debreceni Színházi Kerekasztal Fesztivált a debreceni Csokonai Színház. A legzsúfoltabb időszaka a fesztiválnak alighanem a második, vasárnapra eső nap, melynek a teljes programját egy ember semmiképp, s talán még két ember is csak bajosan tudta volna teljes egészében végigülni, befogadni. Ezt persze nem lehet felróni a fesztiválnak, hiszen választási lehetőséget kínál, s legalább egy napra úgy tesz, mintha lépten-nyomon kortárs magyar drámák teremnének.

Sándor Zita | 12. 03. 13.